Grow your CSS skills. Land your dream job.

New post from iphone using pictures.

  • # July 12, 2010 at 7:36 am

    Member
    Jul 12, 2010, 9:13 AM

    Hi all,

    I have setup a little blog to track my holidays. I have the iphone app and this seems to work fine.
    I can upload a new "text only" post without a problem.

    The issue is with pictures. I can’t upload a post it it has a picture attached.

    Steps I have taken
    1, On iphone (Blog already configured) Tap write a new post.
    2, Tap in a title and a bit of body.
    3, Tap photo’s (at the bottom)
    4, Tap the plus sign.
    5, Choose from library (although this makes no difference)
    6, Select Camera Roll
    7, Select the photo.
    8, Tap save. (which makes it a local draft) I like to save before I try to upload.
    9. Change status from Local Draft to Published.
    10, Tap save.
    11, After a few seconds the screen dims and the box pops up.
    The error message is "Communication Error" "Bad user name or password"
    12, Tap ok
    A new error pops up (I think this briefly flashes up prior to the last one actually)
    The error message is "Communtication Error" "500 Internal Server Error"

    Things I have checked.
    1, I can post a text only post.
    2, I can change a text only post from local draft to published.
    3, I have tested this on both GPRS and 3G networks. Not WiFi as yet.
    4, On the server the files are in the uploads folder which has perms of 777 ie universal access.
    5, I have the latest version of the iPhone app. I just checked on the iphone app store app.
    6, I am using WP 3.0

    Thanks in advance for your help.

    # July 12, 2010 at 7:37 pm

    The problem might be the app itself. It might have a bug. Things can sometimes go wrong when they come out with a new version. Be sure to check their forums or email them and ask if anyone else is having a similar problem. They might be able to tell you why you are unable to post images.

    # July 13, 2010 at 3:19 am

    Hi Noahgelman,

    Thanks for that. I think you could be right. I have posted a question on the official iPhone app forum but I haven’t had a response as yet.

    Thanks for your time.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.

*May or may not contain any actual "CSS" or "Tricks".