Grow your CSS skills. Land your dream job.

Google Analytics wont work… argh!

  • # February 24, 2013 at 9:39 pm

    Hey all! so here is my newly launched portfolio website. http://www.link-creative.com. It’s build on wordpress using a theme I heavily modified. Anyway I have used google analytics with WP before just fine. I have seriously tried every single method it gives for getting the tracking to work and I know it can take 24 hours to show stats etc but the tracking code checker keeps saying its not installed. I tried just the normal putting the code right before , using the best rated WP plugin for Analytics.. even the one where you put it in the function.php. I have done all these separately, combined them you name it. What could I be missing?

    # February 24, 2013 at 9:42 pm

    @LinCSS25 Awesome, a fellow letterer.

    Did you verify your site, first?

    # February 24, 2013 at 9:46 pm

    It’s kinda hard to access the situation without seeing the code you’re using, or without going through the steps you’ve taken first-hand. I guess all I can suggest is to post the code, and maybe one of the smart web people that look at this (and are much more experienced with the tracking code than I am) will spot something minute that you’ve missed, or something.

    I hate having issues with this, it’s so frustrating – so good luck, I hope you figure it out!

    Also – I really like the site, and your lettering skills are sick!

    # February 24, 2013 at 11:30 pm

    Thanks! Here is what I did. as you see its in the header.php where it should be. http://i46.tinypic.com/ao9rh4.jpg

    # February 25, 2013 at 12:56 am

    What do you mean by verify? I like.. set it up to have its own id with google. I have a google account and all that.

    # February 25, 2013 at 6:29 am

    Just give a link to your site please.

    # February 25, 2013 at 8:40 am

    You seem to be including the GA code twice, don’t know if that could mess things up though (I doubt it, but it’s worth a look).

    # February 25, 2013 at 8:56 am

    well I was using a plugin AND put it in manually.. I just deleted that plugin. deleted my manual one.. and tried a new plugin and its STILL not working. UGH!! this is so frustrating. what could be wrong.

    http://www.link-creative.com

    # February 25, 2013 at 9:08 am

    Double check your Google account code, verify you added your domain right to Google… Fix unrelated problems (which again can’t be it but you have some, see your console), I don’t know what else can be the problem, the JS is being loaded properly.

    # February 25, 2013 at 9:13 am

    ok its working! I see some stats and a plugin in FF says its there.. but the dumb tracking code checker in Google Analytics was still saying it didnt detect it. Thanks all!

    # February 25, 2013 at 12:36 pm

    now Im not so sure if its working… does it really take 24 hours to see stats? It only read a little from late last night but hasnt since. this plugin for Firefox that detects google analytics says its installed but then sometimes it says its not. most of the time it says it is.

    # February 25, 2013 at 12:38 pm

    what problems do you mean Crocodillion? what do you mean by check console?

    # February 25, 2013 at 12:40 pm

    @LinCSS25, he means the JS error console on FF Firebug, are you receiving any scripting errors, that could prevent the tracking code from working?

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)

You must be logged in to reply to this topic.

*May or may not contain any actual "CSS" or "Tricks".